fallback

Задълбочава ли се конфликтът след обявената частична военна мобилизация в Русия?

"Ние сме застрашени от конфликта, защото е много близо до нас. По-малка е директната опасност, защото сме членове на НАТО, но всичко друго ни се стовари като парен чук. Нашата държава както с Русия, така и с Украйна. И всичко това се нарушава, да не говорим и за туризма в Черно море. Там са големите загуби, които ние търпим", каза бившият вътрешен министър и бивш зам.-министър на отбраната Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че президентът трябва да свика КСНС.

"Той трябваше да го извика дори за мигрантите, нищо не пречеше да го направи. Сега е задължително да го направи, защото има въпроси, на които никой не е отговорил, включително той. Държавният глава трябва да попита политическите сили да кажат ясно позициите си. Да речем, че политическият елит внимава сега заради изборите, но на президента не му е работа да внимава", отсече Радев.
Oще по темата
Според него продаваме оръжие на Украйна, но на загуба.

"Защо не го правим официално. Всички европейски държави, с изключение на една, дават както хуманитарна помощ, така и оръжия. Това е несериозно."

"Когато стана въпрос за оръжията в парламента, г-жа Нинова обяви: "Един патрон, ако отиде - ние напускаме коалицията", "Да, България" казаха обраното. Защо не напуснаха? Прегърнали се с БСП", възмути се бившият вътрешен министър.

Валентин Радев подчерта, че ГЕРБ/СДС са на "бялата" страна: "Колкото и да ние мил руският народ, ние трябва да посочим кой е виновникът и кой е агресорът, и защо се случва всичко това в Украйна."

По думите му партията му не би се коалирирала с БСП.

"Надявам се изборите да са честни, но в мен остава един много важен въпрос - по каква причина, когато всички държави от Европа не гласуват с машини, България решава да гласува с машини? Ако сме първа политическа сила - някой трябва да ни подкрепи, кой ще бъде това?", попита той.

"Трябва да има разбирателство, демокрацията е това. Трябва да се опитаме да преведем държавата през тези кризи, които ни се стовариха последните 2 години", добави Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Срамота

преди 1 година

До Teo Какви са тези брътвежи война ли е, конфликт ли е. Повече от ясно е, че първоначално Русия, а не Путин предприе ответна реакция на няколко немаловажни провокации от Бандеровци, подстрекавани от запада. Умните винаги четат повече от един източник, за да си изградят точна преценка. Истината е, че този конфликт е регионален извън НАТО и Запада, и САЩ нямат работа там. Ако беше Тръмп нещата щяха да са различни. Не мога да повярвам, че в медиите така злостно се заклеймява довчерашния ни брат.

32

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20 . Защо мислиш че като някой не е съгласен с теб това е руска пропаганда?

31

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20. Трябва малко да се ошлайфаш че с тия празни брътвежи си за никъде.

fallback