Снимка: БГНЕС

Тези са ни най-лесните избори, защото нашият съюзник са гладът, инфлацията и високите цени. Това заяви на предизборна среща в добричкото село Зърнево лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "12 г. при нас токът бе 80 лв., 2,2 лв. горивата, всичко лети с по 10-20-30%. Дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява", заяви още той.

"Не знаем как, с какви усилия можем да ви изведем от ямата. Ние сме в яма. Как ще издраскаме да излезем? 12 г. знам как държахме тока най-евтин в Европа, трудно, но успявах. План за възстановяване от COVID кризата другите държави забравиха - похарчиха милиарди евро да си стабилизират хората, а България няма. Година и половина нито един фонд не работи, а бюджета тегли кредити и лихви. Как се оправя това?", ядоса се експремиерът.

Вие показахте, че ГЕРБ е партия, която слуша, чува и изпълнява и решава проблемите на хората. С тези думи се обърна към Борисов кметицата на селото Гюлай Неджиб Бекир. Трябва да върнем ГЕРБ в управлението на държавата, за да спрат покачването на цените и да овладеят инфлацията, да върнат стабилността, заяви още тя.

"Тук има доста земеделци, спомнете си какво бе земеделието преди да дойде ГЕРБ, преди да ни повярват ЕС и ЕК, преди да повярват на г-н Борисов и да започнат да финансират земеделието, разликата е огромна, добави и тервелският кмет Симеон Симеонов. И заръча всеки от присъстващите да убеди поне още по 5 души да гласуват за ГРБ, за да има партията двама депутата от района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase