fallback

"Частична военна мобилизация в Русия означава подготовка и вкарване в действие на руското население, което е част от военния резерв. Става въпрос за частична мобилизация на онези граждани, които имат частична военна подготовка и не са редовни военнослужещи. Интересното е, че когато говори за частична военна мобилизация, руският президент спомена, че те ще минат още веднъж военна подготовка.
Oще по темата
Което говори, че Русия започва да изчерпва стратегическите си ресурси като жива сила", коментира предBulgaria ON AIRИскрен Иванов - експерт по международна сигурност.

По думите му този ход на Путин показва, че Русия няма да се примири с украинската контраофанзива и политиката на Запада по отношение на Украйна. Иванов добави, че става дума за 300 000 души, но тези части са слабо подготвени, щом има нужда отново да минават военна подготовка.

"Тази частична мобилизация вече е насочена против "колективния Запад" - САЩ и съюзниците им в Европа. Предстоят референдуми и целта им е бързо да ги проведат, защото след това Путин ще разглежда тези територии като част от Русия и ще може да претендира да прибегне до оръжие за масово унищожение, ако украински части влязат в тези територии", обясни експертът по международна сигурност.

Според него ходовете на Путин не са отчаяни, а са по-скоро грешка на възприятията за случващото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Нерво-хаплантик

преди 1 година

"Излиза, че на Русия всичко и е позволено, а другите страни не могат да защитават Украйна" Не бе, излиза, че само на сащисаните е разрешено да имат интереси и да бомбят който ги кефи. Такъв е редът, основан на "правила". Как така някой ще дръзне да не е съгласен?

22

Манчев

преди 1 година

Абе Иванов, защо САЩ и Европа трябва да се примирят с агресорската и асимилаторска политика на Русия ?! Излиза, че на Русия всичко и е позволено, а другите страни не могат да защитават Украйна ?! Много платени разсъждения имаш,момче ?!

21

Дядо Боби

преди 1 година

Така и трябва!¡!

fallback