Снимка: БГНЕС
fallback

Мисля, че цените на петрола и газа вървят надолу. Това обяви представителят на ПП Александър Ракшиев пред Нова Нюз.

„Причината е, че световните пазари се нормализираха.

Oще по темата
Да се говори за борба с инфлацията чрез финансови и икономически механизми е несериозно. Защото инфлацията е процес, който не може да се контролира. Цените на стоките се повишават заради цените на суровините, които са нужни за производството на тези стоки. Най-разумният подход е да подпомагаме най-засегнати групи, за да могат те да посрещнат тези високи цени", коментира той.

„Инфлацията в момента е най-големият проблем за българските граждани. Вдигането на цените е на дневен ред. Но, когато се говори за таван, особено за таван на цените на газ и петрола, трябва да се отчете, че на световните пазари тенденцията се промениха. Цените тръгнаха надолу. Най-лошата част от инфлационната криза вече е зад гърба ни”, допълни представителят на ПП в предходния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

А заплатите и цените що се дигат????

12

Ппмп

преди 1 година

И какво направиха пп-глобиха ли Лукойл-не. Увеличиха ли концесията за златото както теъбяха-не. Спряха ли кражбите-не..даже се увеличиха. Оставиха ли надути цени на ток, газ, готова, храни и тн - да. Спряха ли някой монопол-не. Какво има да говорят и да обясняват. Видяхме ги. Разориха държавата за 6мес. Това е положението. Срам ме е че гласувах за тях!

11

Един Българин

преди 1 година

До10 Фуело.нет пише че бензинът е и под 2,70 вече. За дизела е проблема, че Лукойл са кр-ад_ци, но и той намалява. Предстои ми пътуване и е възможно да финтирам Лукойл, на които Тулупът помагаше 12 години, а те не внасяха 1 лв данъци...

fallback