Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството е направило всичко необходимо да осигури газовите доставки с нужните количества за страната през целия отоплителен сезон, така че училищата да не останат на студено и тъмно, да има достатъчно газ и горива, които използват. Това каза министър-председателят Гълъб Донев, който откри новата учебна година в столичното 60-о ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", чийто възпитаник е бил.

Още по темата
"Ще осигурим нормално присъствие и нормален учебен процес във всички училища в страната, за да не отклоняваме децата от присъствената форма на обучение, да не бъдат смесени форми - присъствено и дистанционно", каза той.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси, които не са свързани с първия учебен ден в това число и за разговорите с "Газпром".

Все пак каза, че усилията на правителството са да осигури достатъчно доставки на горива, на газ от всички възможни източници и е диверсифицирало 100% доставките, източниците и пътищата на доставки, за да се гарантира, че училищата, детските градини и ясли, болниците няма да останат на тъмно и студено.

Служебният премиер призова шофьорите да карат със съобразена скорост, най-вече в районите около училищата.

"Нека намалим скоростта и да създадем среда, която гарантира сигурността на нашите деца", каза Донев.

Бих препоръчал на всички политици да се поучат от първия учебен ден. България от тук нататък ще се управлява от коалиционно управление, а думичката споразумение съдържа в себе си - спор, умение и мисъл. Нека участниците в предизборната кампания да протегнат ръка с мисъл и разум, за да решат споровете, които имат, така че България да има редовно правителство, препоръча Гълъб Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase