Снимка: БГНЕС

Държавният глава трябва да спре да се разграничава от политиците, защото е един от основните политически играчи. Коментарът пред Нова Нюз направи представителят на БСП Стоян Мирчев.

"Радев продължава да разделя обществото, а това удря всички партии. Вече да влязат в парламента се борят между 6 и 8 партии. Атаката изглежда концентрирана върху БСП, но удря върху цялата политическа система", смята той.

Трябва да имаме нормални отношения с Русия. Например Унгария балансира много добре. Не трябва да затваряме възможността "Газпром", за да не изпаднем в ситуация да нямаме газови ресурси тази зима. Поведението на служебното правителство относно кризата с газа е неадекватно. При тях има жестоко объркване.

Още по темата
Това коментира за "Твоят ден" Стоян Мирчев от БСП.

"Бих нарекъл кризите предизвикателства. Във властта е отговорността да направи бъдещето предсказуемо. Има решение на кризите и показахме това. Недопустимо е Кутев да хвърля пагубни сценарии и да плаши. Такива като него трябва да успокояват обществото. "Лукойл" трябва да разговаря с Министерство на енергетиката. Ако тези разговори не дадат резултат, президентът следва да говори с посланика", подчерта Мирчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase