Снимка: Министерство на енергетиката
fallback


Министър Росен Христов участва в извънредното заседание на Съвет "Енергетика" на ЕС. Основната тема на дискусията беше енергийната криза.

Oще по темата

"Приемаме и поддържаме посоката за мерки с настояването, че те трябва задължително да са подкрепени с анализи и конкретика, така че да се види краткосрочният и дългосрочният им ефект върху всяка държава“, заяви след заседанието Росен Христов.

По думите му е важно също така мерките да бъдат обезпечени финансово.

Той подкрепи и предложението на ЕК за ограничаване на потреблението на електричество, но когато това се прави координирано, на доброволен принцип от държавите членки и няма да изисква допълнителни инвестиции.

При реализацията на предложените мерки е необходимо да се отчитат конкретните особености, свързани с локалните пазари и специфики, подчерта още българският енергиен министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

До Възмутен Ей сега, чакат те да гласуваш! Обаче, ще се окаже не не си гласувал правилно, и нищо няма да получиш! Отнася се за всички, не е лично! Ако не си забелязал, оставки на правителство вече се планират 3-4 месеца напред! Някои анализатори казаха още преди два месеца, че следващото правителство /служебно и редовно ще е за около 4 месеца/. Затова са небивалиците в предизборните обещания. Преди края на зимата, пак на избори. Предвижда се само една мярка - да икономисваме.

16

Рита Тумберг

преди 1 година

Чирен е над 60 % утре идва азерски газ спокойно ,да живее България....

15

ПроСоТо

преди 1 година

демек,ще рече:..-За германците-по 1000 евро на калпак..За австрийците-по 500..За българите..ами 50 и то дадени "при условие..".

fallback