Общ преглед
Представители на българското правителство и на компанията "Лукойл" са набелязали мерки, за да бъде осигурен пазарът на горива във връзка с предстоящото влизане в сила на петролното ембарго, което ЕС наложи на Русия, обяви президентът на руската компания Вадим Воробьв в началото  на срещата си с президента Румен Радев. 
Още по темата

"В компанията виждаме бъдещето разделено на три периода. Първият е през декември, когато влиза в сила ембаргото за руския петрол, вторият – от 5 декември до 31 декември 2024 г., когато ще започнат действат санкциите за българската икономика. И третият етап е как ще се развива вътрешният пазар след 2024 г. като се има предвид "Лукойл Нефтохим Бургас", посочи той.

„За целта изработихме мерки за поддържане стабилността на икономиката. Договорихме се и ще продължим да разговаряме с българското правителство за изговаряне на средносрочни мерки. Тъй като не знаем как ще продължат нещата след това, смятам че през първото тримесечие на следващата година трябва да се създаде работна група, която да се занимава с предложенията и евентуалните проблеми, които могат да възникнат в момента, в който ембаргото влиза в сила и в България",обясни Воробьов, цитиран от БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар