Снимка: БГНЕС
fallback

За големите инфраструктурни обекти ще бъде платено, увери в интервю за БНР служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той визира АМ "Хемус" – първи, втори и трети лот, както и пътя Ботевград – Видин.

"За тях ще бъде разплатено всичко, което е извършено, с приспадане на авансите, които са получили.

Oще по темата
Това е глътка въздух за тях. Ще е спасение като срокове, за да могат да продължат да работят. Знаете, че не ми беше приятно да открия, че магистралата "Хемус" беше "зазимена", когато трябва да бъде строена", каза той.

"Ще разберете колко много сме назад с цялостното планиране. Държавата не може да строи на парче магистрали, не може да няма никаква концепция – нито като проекти, нито като време, в което трябва да се направят. Образно казано, една община си има общ устройствен план, а пътищата си нямат план", посочи министърът.

Процедурите за зимното поддържане на пътищата са пуснати, съобщи Шишков. Той смята, че ще има кандидати.

"Работим доста позитивно, с цел да изгладим всички натрупани проблеми", каза Шишков

Шишков поясни, че в бюджета на АПИ има пари и може да се получи така, че до края на годината те да не бъдат усвоени, защото има предвидени пари за основни ремонти, а няма проекти за такива.

"Така че при това преструктуриране на бюджета на АПИ, там където е изключително важно и необходимо да им бъде платено, за да могат да продължат инфраструктурните обекти, ще бъде направено", посочи министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Нали юмрукът държавност замрази Хемус Комитова беше и после превратаджиите довършиха фалирането на инфраструктурата в България ПАРИ оставени от ГЕРБ за Хемус изчезнаха безследно и всичко се саботираше защото се правело от Борисов И тези пъпъ шайката не ги интересува че българите имат нужда от инфраструктура и продължават лъжците от пъпъ да обикалят страната и да лъжат нагло безочливо безсрамно

11

до Малко за политика

преди 1 година

Вече над година ни надуват главите за тези прословути 10 милиарда годишно дето ги крадяли герб. Ами две години почти са на власт,полицията тяхна,данс техен,следствието тяхно-хайде изкарайте нещо черно на бяло.Гл.прокурор Гешев бил човек на герб-добре но прокуратурата не е следствен орган,намерете нещо предайте го на прокуратурата и на медиите пък тогава обвинявайте Гешев.И къде са тези прословути 10-12 милиарда дето ги крал Борисов.Защо миналата година нищо не се появи в бюджета,тази също???

10

1

преди 1 година

Добре де,крал ББ,крали ГЕРБ ама насреща имаме пътища.Вече 1,5 г. години ГЕРБ не са на власт,хайде да видим другите какво са направили -НИЩО,00000 И ОЩЕ МНОГО НУЛИ.ГЕРБ им пречели,крадяли по 12 милиарда годишно,макар че няма година в която за пътища да са давани повече от 5 милиарда. Хубаво крали по 10 милиарда-сега къде са тези милиарди,че ги не виждаме.И като са толкова велики и честни зелените чорапи,кирчо кокорчовците защо изтеглиха над 10 милиарда заеми и къде са парите?Кой ги открадна?

fallback