fallback

Общ преглед
Ще има икономия около капиталовите разходи, но те няма да са в голям размер. Служебното правителство ще преразпределя средства от бюджета, за да се финансират други непредвидени разходи. Това каза служебният министър на финансите Росица Велкова.
Oще по темата


Като пример за такива разходи тя посочи над 70 млн. за провеждането на предсрочните парламентарни избори.

„Актуализация на бюджета е невъзможно да бъде разработена, като не се очаква преизпълнение на приходите“, допълни тя.

„Няма да се теглят дългове, за да се финансират нови разходи. Инфлацията е движена от цените на енергоносителите и храната. Очакваме тя да падне през 2023 година заради свиване на потреблението“, уточни Велкова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ЬЬЬ

преди 1 година

Значи няма да има и преизчисление на пенсиите.Да ни е честита новата дългосрочна мизерия. Ще бъдат подпомагани само тъй наречените соц.слаби,но какво значи соц.слаб,когато с помощите той ще живее много по-добре от хората с доходи малко над прага на бедността.Нека някой да ми обясни какво значи тази фалшива справедливост.

14

Асан

преди 1 година

И тая дунда ше я сложат на портрет на стената :)))

13

боко им завижда

преди 1 година

Ококореният кокорчо беше планирал да изтегли 10 милиарда лева заеми до края на годината, сега се оказва, че може и без тях. Смятайте каква дивашка кражба е предотвратена само защото тия ши6aняци от подмяната ги изритаха навреме, дано булгаристанския *** не ги върне

fallback