Снимка: БГНЕС
fallback

Слави Трифонов и Ива Митева да се разберат дали президентска, или полупрезидентска република. Не мисля, че това по някакъв начин ще подобри състоянието на гражданите и българската икономика. Не мисля, че това е на дневен ред. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, цитиран от bTV.

По отношение на енергийните доставки той уточни, че Европейската комисия е подкрепяла България при договарянето на танкерите с втечнен газ.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков призова по-рано служебното правителство да не изпуска търговете за слотове за газ през септември.

"Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, трябва да мине през България, за да стигне до Европа. В изключително добра позиция сме да запазим слотове. Точно поради тази причина през месец месеци дойдоха 10 енергийни министри у нас", допълни бившият министър на финансите.

"3 млрд. куб. метра е потреблението на България, но можем да подадем 20 млрд. куб. метра към Централна Европа", посочи той, но не уточни откъде могат да дойдат тези 20 млрд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Ко ко ре на и Простото Кире не спират да лъжат и за секунда. Такова безочие рядко се вижда. Най-лошото е, че от посолството на червените вратлета, вече са ги нагласили за министри. Тия избори ще са още по- голям фарс и от предишните.

28

Асенка Василева

преди 1 година

В моя терминал приемам цели танкери със всякакви размери!

27

перко

преди 1 година

Голям измамник си Кокорчо, ама те обратните а си такива по рождение! България не получава газ от Газпром от края на априил, къде бяхте 3 месец да запазите слотове за втечнен газ? През цялото това време ползвахте посредници, които ви продаваха руски газ с 30% по скьп! Кеде ви е 4-ри пъти по евтиният американски газ, може би на Лена под парапета! Делян Добрев те кани на диспут на темата за газа, давиим дали имаш топки!

fallback