Снимка: БГНЕС
fallback

"В бюджета има пари за мярката за отстъпка с 25 стотинки за литър гориво до края на годината, тази мярка сработи", заяви Искрен Митев от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

 "Аз не виждам, дори да се създаде Българска държавна компания, която и да е компания, дали тя ще има възможността да си осигури капацитет да си купува от тази рафинерия.

Oще по темата
Дори Вие да си направите такава компания, Вие ще можете ли да си купувате от рафинерията директно петрол? Това не е сигурно. Това е едно популистко решение, като повечето идеи на ГЕРБ. Но всъщност няма как да се осъществи. Цената на горивата се намалява естествено. ЕлПиДжи, газът за колите, намаля с около 20%", допълни Искрен Митев.

По думите му идеята на ГЕРБ за намеса на Българския енергиен холдинг би била влизане на държавата на пазара на горива. Според Искрен Митев държавата не може да се меси на свободния пазар на горива и не трябва да се меси в който и да е бизнес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

сминдух енд чесън

преди 1 година

Къде в Европа има гориво с един лев под тези у нас и без простотии за заплати щото и те са наследство

15

Анонимен

преди 1 година

кат горивата са с 1 лв спекула, що за отстъпката от 25 ст се иска талона пред касата? за да ме намерите като ми връщате 75 ст или като аз ви връщам 25 ст?

14

Анонимен

преди 1 година

Има пари разбира се, а ако няма ще теглим кредит. Отделен въпрос дали е нужно народа да плаща по лев на ден на 2 милиона българи, които ги мързи да ходят на работа пеш докато има 1.5 милион пенсионера, инвалида и сами майки с деца, които опъват каиша на минимални пенсии, осигуровки и соц добавки. Все пак държавата мисля трябва да се грижи за слабите, а не за мързеливите.

fallback