"Определено залитаме към Русия още от първия момент, в който падна правителството на Кирил Петков. Още след връчването на мандата на ГЕРБ и БСП, при връщането им, първата реплика на Румен Радев беше, че страната е оставена в тежка икономическа криза по отношение на енергийните доставки", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR".

Според него русофилските партии набират скорост.

"Русия участва активно в нашия политически живот. Вижда се и от този изказ, който е в полза на Русия - забавеният износ на военна техника за над 1 млрд. лв. за Украйна, отърваването от старото съветско оръжие, газа - всичко това навлиза в решаваща фаза. В момент, когато България за пореден път е подтиквана от западните си партньори да се откъсне от руската зависимост", подчерта Керемедчиев.

Той изрази изумление, че служебното правителство, което ще бъде на власт 2-3 месеца, взима дългосрочни решения.

"Каквато и коалиция да има, ще има такава, вероятно ще има кратък живот, но този парламент ще сформира някакво правителство. Тяхно трябва да бъде решението", убеден е бившият дипломат.

Както и в това, че преговорите с "Газпром" няма да доведат по-ниска цена на газа за България.

"Това няма да намали цената на газа. Русия за 1 г. е вдигнала 4 пъти цената, на която доставя газ на Унгария. Ако ние си мислим, че ще имаме по-преференциални цени от тази близка до Путин страна, много се лъжем", коментира Керемедчиев.

Очакванията му са най-потърпевши от високите цени да бъдат бизнесите, чието производство зависи от синьото гориво.

"Инфлацията ще се увеличи. Когато ставаш неконкурентоспособен - освобождаваш работници. Есента очаквам недоволството на гражданите да се развие, което ще се отрази на изборите и на начина, по който ще се гласува", прогнозира бившият зам.-външен министър.

Вижте целия разговоро във видеото

Коментари Напиши коментар

81

Ванко

преди 6 месеца

Керемидата казва истината. Само ако сте ограничен русофил може да не ви хареса. Други истини от които ще ви заболи: Русия губи войната, руската армия е пародия. Руската икономика е пародия. Русия не произвежда нищо освен газ, петрол и калашници. Руснаците имат стандарта и заплатите на Бангладеш. На герба на Щатите има орел който държи светкавица. Скоро ще разберете как ще се отрази тази светкавица на Русия.

80

Анонимен

преди 6 месеца

Плоска керемида. За нищо не става освен за евроатлантическа слуга. Когато се смени посоката на вятъра ще обърне палачинката и друга хвалебствена песен ще запее.

79

Антонии

преди 6 месеца

По времето на комунистическия тоталитарен режим освен, че до границата да отиде човек трябваше да има открит лист от Мвр и Дс. А турската и гръцката граница имаше и минни полета. А тази част на България бе пълна с гранични застави. Другарите ни пазеха много яко от гнилия запад.Всеки опит за бягство се наказваше със затвор Защо имаше корекоми и показни магазини. Само на нова година пускаха банани и портокали,а за другарите имаше всичко