fallback

"Въпросът е "Направи ли нещо правилно редовният кабинет?". Оказа се, че същото това правителство, което осигури хаоса в газовите доставки, което покровителства "Лукойл", позволява от българите да се източват милиарди годишно и е договорило и затварянето на определени мощности в Мини "Марица Изток", коментира съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него умишлено се подминава това, че 12 000 човека ще останат на улицата през 2024 г., ако се стигне до затваряне.

"Вероятно целта е била това да мине незабелязано в августовските жеги.
Oще по темата
Най-голямата енергийна мощност на България след АЕЦ "Козлодуй" е поставена под въпрос. Единственият ресурс, който гарантира енергийната ни сигурност, е под въпрос. Очевидно икономическата логика не е в полза на обществото, а на частни интереси", заяви Веселинов.


Съпредседателят на ВМРО коментира и самостоятелното явяване на изборите.

"Явно бързите и извънредни избори не се оказаха благодатна почва за коалиции - малкото време не даде почва за разговори. Влизаме с ясното намерение да изпълним своя дълг. Не съм сигурен, че изборите ще бъдат честни. Правилата са такива, че ощетяват определени играчи, особено тези, които не са били в предишното управление", заяви още Веселинов.

Според него умишлено правителството на Кирил Петков не е защитавало пред ЕС въглищната енергетика, в стремежа си страната ни да получи средствата по Плана за възстановяване и развитие.

"Отиват парите в едни фирми, изпълнители на проекти. Да вземеш едно и да унищожиш 100 - това е логиката на четворната коалиция", добави Веселинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Бунтата

преди 1 година

Да ви припомня какво е казал един велик генерал-Шарл Де Гол!!!!"-Америка не е в Европа и Англия е остров"!!!!Нито едната нито другата имат работа тук!!!!

16

Иван

преди 1 година

Родната енергетика е банда руски слуги. ВМРО е партия виц. Русия си тръгва за дълго от България и то с подвита опашка.

15

Ние това си го знаем

преди 1 година

Въпроса е защо ни затриват като нация на кого пречим? ВЪН ОТ ФАШИСТКИЯ режим на евробардака и ФАЩ те са причината за Ковид а сега и за водата и пожарите.Не е нормално да изникват пожари ей така,щото е жега ТОВА СА ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМИ НА МЕДИЙТЕ СПРЕТЕ ДА ИМ ВЯРВАТЕ ТОВА СА УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖИ.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА!!!!

fallback