Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Ако „Газпром“ започне да изпълнява договора си за доставки на газ, това е първа стъпка към възстановяване на доверието“, каза бившият премиер Кирил Петков пред bTV.

Според него обаче няма как страната ни да е сигурна, че ако сега „Газпром“ изпълни договора ще продължи да го прави и след това.

"Никой не трябва да бъде наведен само защото едната страна казва, че „това са моите нови условия“. Ако си изпълнят условията по договора, няма лошо в това да преговаряме", каза Петков.

Бившият премиер беше категоричен, че неговият кабинет е гледал кое е най-практично за страната ни и е на най-добра цена. Петков допълни, че се надява правителството да приеме танкера с договорения на по-ниска цена газ.

Той коментира и политическата обстановка, като заяви, от "Продължаваме промяната" са взели своите поуки, но по-важното – не са нарушили основното си обещание към избирателите – "нулева толерантност към корупцията".

Отцепниците от ИТН пък се били доказали като хора, които спазват обещанията си към народа и лично той ги припознава като свои. Петков нито отрече, нито потвърди спекулациите, че отцепниците ще бъдат водачи на листи на ПП.

„Данните ни показват, че от ПП имаме огромен шанс да имаме повече от 121 депутата в следващото правителство и да довършим работата си“, каза още той.

Петков за пореден път отхвърли и възможността ПП да се коалира с ГЕРБ под някаква форма.

„Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме истинска съдебна реформа. Ако имаме работеща съдебна система, него го грози сериозен риск от затвор. ПП няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след следващите избори“, каза Петков.

Въобще не ни интересуват евроатлантически коалиции, който и да ни се обади отвън, ние няма да предадем нашите принципи, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

285

до 302

преди 1 година

много си злобен и плосък

284

А

преди 1 година

ти за кого ще гласуваш, може би за Възраждане, за комуниста, за зелените чорапи

283

Анонимен

преди 1 година

време е да се назначи лечение с по силни лекарства и към Корал да чака тюлена монах с Петко докато си кайтят

fallback