Снимка: БГНЕС
fallback

“Най-важното е, че истината все пак става публична в РСМ. Това нещо се е случило през 2019 г. Тогава е постигнато съгласие за общо честване, редакция на учебниците и изобщо на информацията по отношение на събитията от Средновековието. Това е първото нещо, а второто е - защо, след като това нещо е постигнато като съгласие, става публично достояние.

Oще по темата
Ето отговорите на това - защо в един момент се стигна до блокиране на започване на преговорите на РСМ за членство в ЕС и онези, които не разбираха българската позиция, сега би трябвало да им стане ясна“.

Това каза в интервю за БНР журналистът Любчо Нешков.

“Нищо не се е случило, не е имало нито заседания, нито нищо, след като Българи даде зелена светлина в края на месец юни. Новината в случилото се вчера е, че съгласието, постигнато преди три години, стана публично. Остава да стане факт, освен за медиите, да влезе и в учебниците, и в публичното говорене в страната.“, посочи още той и допълни:

“Правителството трябва да приеме препоръките и след това да поиска изпълнението им, както и да наложи контрол дали това нещо се спазва. Това е технологията и начинът, по който работи комисията. Това са и нещата, заложени в договора от 2017 г. Надявам се да не се чака лятото на 2025 г., за да се съобщи, че първите учебници с новите неща са вече факт в страната. Македонското общество има нужда от тези неща, не България", обяви Нешков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Един турчин

преди 1 година

Гледам и ми е смешно как българите се радват, че македонците са приели истината и няма да им вземат историята защото те си я даваха. Да се радваш на нещо свое, нещо което другите вече не ти го искат ха ха ха

9

Анонимен

преди 1 година

Ако не беше Македония и не беше този измислен спор ,никой нямаше даже да е чувал за рози екземпляр.Смешна работа,но и много тъжна.Типична Балканска тргаги-комедия.

8

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 1 година

До Анонимен пост5 така е

fallback