Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заведе съдебен иск пред американски съд за отмяна на наложената му санкция по закона "Магнитски". В иска против Държавния департамент, Министерството на финансите на САЩ и Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) се посочва, че липсват каквито и да било доказателства за негови неправомерни действия.

Също така се отбелязва, че до настоящия момент американската администрация също не е предоставила такива доказателства на неговите адвокати, въпреки многократно отправените искания за това.

Становището на юридическите му представители от "Morgan, Lewis & Bockius" е, че това е съществено нарушение, което прави санкцията незаконосъобразна и нарушава правото на защита на Пеевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

Бил обещал ако го изключат от списъка магнитски да си признае за завода в Ловеч, тотото,обира на банката с бай чекмеджан,за булгатабак,за лафките и за още около петстотин схеми. Щял да и да върне на руснаците близо милиард,за да няма пак дубайски спецназ кютек.

14

Магнитски

преди 1 година

Да върне всичко откраднато от ктб и дригите и ще го зачеркна cвинчо.

13

Един там

преди 1 година

Този още ли е на свобода? Когато някой вкара в затвора големите крадци в България, тогава ще се оправим! Затвор и конфискация на всичко което са откраднали!

fallback