Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На днешното заседание ще разгледаме и приемем постановлението за предоставянето на заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз", както и решение на Министерския съвет за условията, при които дружеството ще възстанови тази сума. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание, цитиран от БТА.

Oще по темата

Донев подчерта, че освен че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб в енергетиката ще има и задачата да възстанови синхрона и добрата координация между институциите. Министерството на енергетиката, в пълно сътрудничество с Министерството на финансите, изготвиха план за финансовото заздравяване на "Булгаргаз", каза Гълъб Донев. По думите му решението е от изключителна важност, защото заемът от 800 млн.лв. ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

Много български правителства са работили за интеграцията на България в клуба на развитите пазарни демокрации, но на нас се падна отговорността и честта да структурираме присъединителния процес, каза Донев. По думите му се е наложило да внесат поправки в завещания от предходния кабинет проект за постановление на Министерския съвет. Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата, каза Донев.

Той подчерта, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече това да се прави за предизборна употреба, посочи Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Долу ДПС ГЕРБ

преди 1 година

Гласуваме против каскета

108

Анонимен

преди 1 година

Господа управляващи спрете да изсипвате народни пари във формата за помощи за газовото лоби. Газта не е единствен източник на енергия. Спешно пуснете въглищните централи, минимизирайте употребата на газ чрез използване на мазут и други алтернативни горива и СПЕШНО СТАРТИРАЙТЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ПОСТРОЯВАНЕ НА ДВА 1000 МЕГАВАТОВИ АТОМНИ РЕАКТОРА Р А З Б Р Е Т Е _ койтовладее ЕНЕРГИЯТА той владее СИЛАТА

107

Ралица

преди 1 година

ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАЩА ОТКРАДНАТИ ПАРИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ КОМИСИОНЕРИ ДОКОГА КРАДЦИТЕ ЩЕ КРАДАТ И НАГЛО ЩЕ УПРАВЛЯВАТ НАЛИ УЖ РАДЕВ ЮМРУКЪТ ВЪРНА ДЪРЖАВНОСТТА А ПЪПЪ БЪКЪПЪ ЧАЛГАРИТЕ ДЪБЪ С НУЛЕВАТА КОРУПЦИЯ НАПРАВИХА БЪЛГАРИТЕ БОГАТИВЕЧЕ 2 ГОД ТОВА ЛИ Е ПОДМЯНАТА КРАЖБИ РАЗРУХА ФАЛИРАНЕ И ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА И ТЕЗИ ПОДМЯНАТА ЛЪЖАТ ЛЪЖАТ А ЮМРУКЪТ ПАК Е СЪСТАВИЛ СЛУЖЕБНО И ДЪРЖАВНОСТ ОТВЯКЪДЕ

fallback