Снимка: НС
fallback

България се нуждае от общ политически субект, убеден е Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, за да се разберем. Искаме да направим наистина голямо обединение. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, ДПС или друга политическа сила. Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира бъдещата проатлантическа ориентация на страната", поясни той пред Нова телевизия.

И допълни, че от ДБ са се обявили твърдо срещу опитите за скрита преориентация на страната към Русия.

"Надявам се това да е ясен сигнал за служебното правителство, че не трябва да се позволяват подобни неща. Не сме участвали в организацията на протестите от миналата седмица. Не е нужно политическа сила да ги организира. Има достатъчно будни граждани, които са доста чувствителни на темата геополитическа и енергийна независимост на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че страната ни няма да е енергийно зависима. Нашата цел е да имаме много доставчици на природен газ", каза още Мирчев.

По думите му страната ни не се нуждае от допълнителни доставки от "Газпром".

"В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега трябва да резервираме капацитет с лотове на самия терминал. Това не е трудна задача, длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Природният газ и за октомври е осигурен. Работим във форсмажор, във война сме и е трудно да си представим как за месец, месец и половина, някой може да сключи дългосрочен договор, особено при тези галопиращи цени”, обясни Мирчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Васил

преди 1 година

Мирчев каквото и да прави винаги ще бъде в детската градина на политиката, просто не го бива.

24

Анонимен

преди 1 година

И кое ще е това обединение на уж десните?Това че си на хранилка на Сорос, не те прави десен,а те прави проводник на политиките на господаря си.Десните не искат да изчегъртват енергетиката, магистралите, армията, туризма.Това го искат нео либералите- интернационалисти-***.Това го искат господарите им,да сме зависими и безгласни, да сме маши в техните ръце.Видя се вашето обединение- безпринципно,арогантно и крадливо.Абсолютно неадекватно,което направи ДПС да изглеждат най-адекватни.

23

Майора

преди 1 година

По голяма детска градина от вашата безпринципна коалиция имаше ли? Не разбрахте ли че няма смисъл да отричате едни за сметка на други! И какво направихте, доведохте страната до фалит и се правите на ощипани!

fallback