Снимка: архив, Dnes.bg
fallback

БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди структурата и състава на Националния предизборен щаб на партията. Очаква се също така позиция за статута на тримата членове на съвета, които станаха министри в назначеното от президента служебно правителство, предаде БНР.

Oще по темата
Очаква се да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на БСП. Предвижда се Националният съвет да приеме и решения, свързани с предсрочния вот на 2 октомври по отношение на формулата и начина на участие БСП в изборите за народни представители, определянето на критериите и процедурите за издигане на кандидати на БСП.

Няма да бъде отмината и темата за тримата от новите министри в служебното правителство, които са известни и като вътрешна опозиция на партийното ръководство на БСП – правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Кристиан Вигенин от Изпълнителното бюро на БСП коментира: "Имаме процедура в устава, която изисква представителите на БСП в правителството да бъдат с одобрението на Националния съвет. Националният съвет вече подходи веднъж по този начин миналата година, когато Янаки Стоилов, като член на Националния съвет беше поканен да участва в служебен кабинет. Създадена е вече такава практика. Тя не беше спазена този път. Въпрос на преценка е какви действия трябва да се предприемат. Ще видим".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Тези нямат изобщо връзка с действителността.Става дума,че БСП може да не влезе и в парламента,тя изчезва като партия,а те седнали с глупости да се занимават.

25

Са

преди 1 година

БСП съществува ли още?

24

от село

преди 1 година

Ако ги изключат ,дреме им на черупката ,те одавна са си напълнили кошниците.

fallback