Снимка: БГНЕС
fallback

"За първи път в България се е провело разследване срещу лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов, след като встъпих в длъжност като министър на вътрешните работи". Това заяви министъръ на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, по време на отчет за дейността на МВР, предаде БГНЕС.

Oще по темата

"С чест мога да кажа, че ръководих министерството, докато разследванията се водиха активно. Надявам се в близко време да стане публично известно в кого са попаднали тези средства за пътна инфраструктура, които се разнасяха от банки в чували", допълни още Рашков и поясни, че има информация, че част от тях са изнесени към Близкия Изток.

"Надявам се, че в близко време подчинената на главният прокурор Иван Гешев “Национална следствена служба” ще приключи разследването по тази тема и ще каже последната дума за някои министри, които не са безучастни към това, което говоря", каза още той.

Рашков определи като ключова роля дейността на МВР за присъствието на партиите в 47-то НС, тъй като министерството се е борело срещу купения и корумпиран вот по време на изборите през ноември. Вътрешният министър в оставка подчерта и съвместната работа с министерството на отбраната относно граничният пункт с Турция.

"Граничния пункт с Турция се стопанисва от Бургас, Ямбол и Хасково, но се оказа че те не са осъществявали тази дейност. Направихме всичко възможно граничното съоръжение да мине под контрола на МВР и заедно с министерството на отбраната похарчихме 2 пъти по-малко пари, отколкото струваше “къщата в Барселона” и сега то е в адекватно състояние," поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Кико

преди 1 година

По погледа му личи! Как може лекарите да го пускат свободно да си ходи насам- натам!

62

Ралица

преди 1 година

Рашков човек от бкп 2022 назначен да репресира инакомислещите Е демокрация ли е това подмяната с пенсионер комунистически следовател от 90 год в България пъпъ правят Демокрация и искат да плашат мирните българи ТЕЗИ работи са се случвали само по тошово време толкова ли назад се върнахме

61

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 1 година

...ТО СЕ КРЕПЕШЕ ЕДИНСТВЕНО НА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕГОДНИЦИ , КАТО РОШКОВИЯ...ЗАТОВА И ПРОПАДНА!!!

fallback