fallback

Румен Радев обяви състава на служебния кабинет, който ще трябва да подготви предсрочните избори на 2 октомври. Но ще трябва и да се справя с не една криза, особено в енергетиката.

Ще се справят ли новите министри с тежките задачи?

"Това, което прави впечатление, е, че част от тези министри са били министри в другите служебни кабинети, назначени от президента, или са били зам.-министри, хора от неговия екип. Въпросът тук е подготовката на изборите. Има няколко кризи, едната от тях е свързана с доставките на природен газ. Има големи очаквания към това служебно правителство да предприеме някакви стъпки на започване на разговори с "Газпром". Друга важна тема е, че то трябва да вземе всички превантивни мерки от гледна точка на опасността от руска намеса върху изборния процес в България", заяви политологът доц. Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.
Oще по темата
Той коментира състава на служебния кабинет като "анти Нинова", като каза, че не за първи път президентът Радев използва ресурсите, с които разполага, за да демонстрира отношение към председателя на БСП и към ръководството на партията. Според него Радев се държи като човек, който има някакъв комплекс към хората, които всъщност са му дали път в политиката.

"Препотвърждава се една устойчива линия на политическо поведение на Радев. Той връчва всеки един път третия мандат на БСП и явно не е било заради ръководството на партията, а заради нейните избиратели. Поредно доказателство е, че той номинира хора, които са вътрешна опозиция. Неслучайно е изказването на Сергей Станишев с критики във вътрешнополитически план, насочени към БСП", каза политологът проф. Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Любенов смята, че най-вероятно ще видим смени на лидерите след изборите - например в партиите БСП и ГЕРБ.

"Продължаваме промяната" и със самостоятелно участие могат да победят на тези избори, защото ГЕРБ от 2 години се намира в електорално плато. От миналата година постепенно виждаме спад на твърдото ядро на ГЕРБ, докато "Продължаваме промяната" имат една доста по-широка периферия", казва той.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 1 година

Г-н Попов, грешите! ПП няма сили да спечели изборите: неговият електорат е тип плаващи пясъци и 40-50% от него на изборите на 2 октомври ще се разсее в други партии. А и няма другаНанси Пелоси, която 2-3 преди изборите да кацне на аерогара София и да прокламира Ние стоим зад Просто Киро, той е НАШИЯТ КАНДИДАТ! Манфред Вебер,шефът на ЕНП, на два пъти идва в навечерието на последните избори и агитираше за Боце, но ние сме българи и не го чухме.

114

Ъхъ!

преди 1 година

Така намигна на БСП , че му излезе ечемик на намигащото око. Един Фигурант нито може да намига , нито да направи нещо свястно !!!! Това така и не разбра простолюдието българско и затова ще си носи ярема , който му сложи този невнятник дълги години !!!

113

Анонимен

преди 1 година

Radev ne e radev ot parvia si mandat mn 4engeta agenti ima okolo nego v presidenz.i posolstvata poslanizi komuneto marin raikov ot 40 g vse v 4ujbina sedi po posilstvata baschta mu oarvi priatel ns milko balev i lida4 na jivkov i sina e takav nischto sa bg ne sa napravili jadat pijat donosi i schoagati do radev e i ivan lisizata fuksa dimitrov na 77 g pensioner s 2000 i saplata schef orozokol agent ot bkp sega darji stola na radev sneschnizi bkp komunjagi no na vlast njama opravia v bg

fallback