Снимка: БГНЕС

Отиваме на избори с натрупан опит, с научени уроци, с идеи как да сме по-успешни. Вероятно и следващият парламент ще е труден, но ние няма да се отклоним от това да спираме корупционните кранчета и да насочваме средствата към българите и бизнеса. Отново ще потърсим подкрепата от хората и вярваме, че в следващия парламент ще можем да постигнем повече за просперираща България. Това каза Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП, в декларация в най-вероятно последният работен ден на това Народно събрание.  

Той призова избирателите да гласуват на предсрочния вот.

„Всичко дотук беше само първа стъпка за изтръгване на държавата от ръцете на мафията. Демокрацията не е спринт, тя е маратон. Демокрацията си струва и  е единствената гаранция за просперитета на България, тази битка е на всеки и ние можем и трябва да я спечелим заедно, помогнете ни да върнем смисъла на думи като морал, честност и почтеност, дължим го на децата си“, коментира той.

Гюров призна, че този парламент беше един от по-бурните.

„Все пак 47 НС беше изправено пред много кризи - заложените бомби в пътното строителство, ковид пандемията войната на Путин и последствията от нея. Българите знаят какво свършихме през тези месеци. Хората знаят, че сметките им за ток не скочиха, че се справихме с пандемията, че увеличихме пенсии, че приехме антикризисен пакет от мерки,за да могат хората да минат по-леко през кризата, че успяхме да се справим с невиждан брой бежанци, че спряхме схемите на „Капитан Андреево“, посочи той.

Според него въпреки най-тежката ситуация - войната и политическа криза България се е справила добре през последните 7 месеца.

„Това е малка част от свършеното в извънредна обстановка. Вярваме, че България може много повече. Истината е, че големите промени се правят с достатъчно депутати, които искат те да се случат. А в този парламент нямаше достатъчно депутати, които да искат България да тръгне по пътя на промяната. Няма антикорупционно мнозинство в този парламент. Говоря за майсторите в занаята, тук в НС, тези които не могат да живеят в опозиция защото тогава излиняват“, обвини Гюров.  

„Чухме каки ли не абсурди манипулации, заплахи и лъжи. Неприязънта на опозицията към промяната ясно ни показа, че вичко което направихме си струваше, но заради вашите гимнастики тук България продължава да се мъчи и няма справедливост, повечето регулатори са символ на обслужването на мафията и къртелите“, настоя той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase