Снимка: БГНЕС

Ако Народното събрание събере мнозинство и депутатите имат волята да са състави правителство по една програма ще бъде коментиран и персоналния състав на Министерския съвет. На този етап ние нямаме такава индикация. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в ефира на БНТ.

„Една програма е важна за управлението на страната, но е важно и кой ще я реализира. Важното е това да са личности, които да имат капацитета да я реализират. Така че вярвам, че това ще е следващия разговор, ако успеем да се обединим“, каза той.

Според него е излишно да се водят разговори за постове и министерства, ако няма подкрепа на програмата. „Гласуването в зала и поведението ще покажат дали има желание да се състави кабинет. Приказките са едно, но действията в случая имат значение“, заяви Терзийски.

По думите му персоналният състав на това правителство няма да е проблем, ако се обединят и има воля да се случат всички промени. „Надяваме се да има катарзис в определени личности в парламента, но според мен вероятността за това е много малка“, каза той.

Относно името на бъдещия премиер и това, че то не е приемливо за някои партии, той отговори, че това е решение на коалицията.

За протестите на пътните строители той съобщи, че в парламента днес ще бъде създадена временна комисия, която да разгледа въпроса с плащанията на пътните фирми и да реши на кои да се плати и в какъв обем. По думите му на коректните фирми щял да се намери начин да се плати, а на останалите няма да се плаща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase