Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Парламентът отказа да включи в програмата си тази седмица  Проекта на решение за приемане на законодателна програма на Народното събрание за периода юли - декември 2022.

Според първоначалния проект това трябваше да е първа точка за четвъртък.

Oще по темата

Според опозицията обаче не е работа на Народното събрание да помага на мандатоносителя за съставяне на кабинет.

Предложението за проекта на управленската програма е на БСП.

То дойде след заседанието на Националния съвет на левицата.

Предложението съдържа предложения за законодателни инициативи през следващите шест месеца. Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че ако управленската програма бъде одобрена от парламента, то още на следващия ден ще предложи кабинет с премиер Асен Василев.

От ГЕРБ и ДПС обаче днес категорично се противопоставиха на включването на тази точка в дневния ред.

Йордан Цонев от ДПС определи включването на проекта за решение в програмата за работа за тази седмица като „абсолютно недопустимо“.

Парламентът да приема законодателна програма, е конституционен нихилизъм, каза Цонев. Никъде няма такава процедура, каза той.

Социалистът Кристиан Вигенин му опонира, че никъде в правилника не е забранено да има такава точка.
Христо Гаджев от ПГ на ГЕРБ-СДС призова, ако точката остане в дневния ред, вносителите от "БСП за България" да посочат къде в световната практика, от всички демокрации, парламент със закон приема законодателна програма на парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

П.К.

преди 1 година

Тия, черве-ните лум-пени и ко-муняги сън не спаха. Опитаха всичко, за да задържат и да крадат. И да властват над човешките мъки, страдания и копнежи. И не стана. И не стана. И настана голяма олелия в техните коптори. Всички, и най-вече думбазите носят черни дрехи и скръбни жалейки. За окончателно пропуснатия шанс, който никогаш, ама НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ. АМИН.

60

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

ЕТО НЯКОИ ОТ ПРОМЕНИТЕ - НАЙ-ВИСОКА ИНФЛАЦИЯ, СПРЯЛО СТРОИТЕЛСТВО НА ПЪТИЩА В ЦЯЛА БГ, БЕЗУМНА СЕЧ НА ГОРИТЕ, СПРЯНИ ДЕЛА НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СПЕКУЛАНТИ, НЕВЕРОЯТНИ ЦЕНИ НА ЕЛ. И ДР. ЕНЕРГИЯ, ЛИПСА НА ИНВЕСТИЦИИ, И ДР. ДРАГИ ИЗБИРАТЕЛЮ, ГЛАСУВА СЕ ЗА ПАРТИЯ, МАКАР И ЛОША, А НЕ ЗА ШАЙ%КА ФИНАНСОВИ АФЕРИСТИ СЪБРАНИ САМО ПО ЕДИН ПРИЗНАК, ВЕРНИ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, СЕЩАТЕ СЕ НАЛИ ...

59

анонимен

преди 1 година

Важно е да се махнете всички неграмотници и ***: Кики, Ленка, Кокорчо, дедо Еконтий, Лорерите, Корнелия, Пинокио, генерал Гном! Докараха ни без война разруха и мизерия!

fallback