Снимка: архив, Dnes.bg
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова свиква заседание на Изпълнителното бюро на партията, за да бъде решено как да се постъпи с мандата за съставяне на правителство.

Във вторник въпросът ще бъде обсъден и от Националния съвет на партията.

Oще по темата
Окончателното решение на БСП се очаква да бъде взето най-късно до сряда сутринта.

В петък първоначално Нинова заяви намерение да задържи мандата до 15 август, за да може да бъде избран председател на КЕВР след решението на Конституционния съд, че изборът на Станислав Тодоров е противоконституционен.

По-късно в петък обаче среща на парламентарната група на "Демократична България" бе излъчена погрешка на сайта на Народното събрание. Последва изявление на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който изтегли депутатите си от преговорите за нов кабинет.

В неделя Корнелия Нинова заяви, че мандалото за „Има такъв народ“ е хлопнало. Преговори с „Има такъв народ“ няма да водим повече, каза лидерът на БСП.

Относно процедурата по връщането на третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство президентът Румен Радев коментира, че БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд.

Процедурата по връчване на мандатите започна, след като парламентът гласува вот на недоверие към кабинета „Петков“ в края на юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Аз промяната

преди 1 година

БЪЛГАРИЯ Е ЗАЛОЖНИК НА 26 ДЕПУТАТА НА НИНОВА

55

Аз промяната

преди 1 година

28 ЖЭЛТОПАВЕТНИТЕ ВИ КРАЖБИ ПРИКЛЮЧИХА ВЪРВИ ДА ЗАПЛАШВАШ КИРО АСЕНЧО И СИЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТВОЯТ ФИЛМ НА ПОДМЯНАТА НА КОМСОМОЛЦИТЕ БКП ДБ ПРИКЛЮЧИ БЪЛГАРИЯ Е В ПРОПАСТТА СЕГА ТИ ЛИ 28 ЩЕ УПРАВЛЯВАШ ОСВЕН ДА ЗАПЛАШВАШ ДРУГА МИСЪЛ ИМАШ ЛИ

54

Недоразбрал

преди 1 година

Говоря 4,5 езика,прекарвам време в Нета и смятам,че съм добре осведомен?!Но такова чудо като нашето ов,че население и такава исторически впита като пиявица в снагата на държавата ни б,анда от убийци,петоколонници и откровенни крадци на милиарди,не съм чувал и виждал?!Некаква си вуй,на класирана на 6то,от пет възможни места,да си развява фистаня и да определя дневния ред на държава член на ЕС и на НАТО,най малкото е гавра с нас като народ!Тая бих я затворил в клетка и само сух хляб и топла вода!!

fallback