Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) глоби бившия служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров с 5000 лв. Това става ясно от решение на комисията.

Oще по темата
Производството срещу Стойчо Кацаров е образувано по сигнал. Установено е, че на 18 май 2021 г. той е подписал проект за изменения в наредбата за утвърждаване на медицински стандарт „Клинична лаборатория“. По този начин той е участвал в подготовка на акт в частен интерес - на Сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“ (СЦЗПЗ). Към момента на встъпването си в длъжност като служебен министър Кацаров е председател на сдружението, установява КПКОНПИ.

Безспорен е интересът на СЦЗПЗ в сферата, в която проектът на Наредба за изменение и допълнение регулира обществените отношения, тъй като към момента на публикуването му за обществено обсъждане сдружението има действащи договори с лечебни заведения, по които получава възнаграждение, смятат от комисията.

Видно от предмета на сключените договори СЦЗПЗ приема да координира участието на клиничните лаборатории в болничните структури в Националната система за външна оценка на качеството.

На Кацаров е наложена глоба в размер на 5000 лв. Решението на комисията може да бъде обжалвано пред съда.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Теди

преди 1 година

И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ЧЕШМИЧКИ НЕ СА БАРДАК

13

А

преди 1 година

Ххахахаххах 5000 глоба. Той ще изкара 500 000 от закона.

12

Анонимен

преди 1 година

Този ли нападна лекарите от Пирогов и уволни директора им за благодарност, че така самоотвержено се бореха по време на първата ковидвълна ???

fallback