Снимка: БГНЕС

Записът на срещата на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) не е станал случайно, смята Атанас Атанасов – съпредседател на партията. Според него системите на запис на парламента били забравени, защото персоналът в голямата си част е назначен по времето на ГЕРБ. Това поражда съмнения в мен, че не е случайно това, което се е случило, заяви той в интервю за bTV.

По-рано днес стана ясно, че заседанието на парламентарната група на ДБ в зала „Запад“ е било записано, тъй като камерите и микрофоните били забравени включени. За видеото от срещата се разбра от публикации на депутати от ГЕРБ във Фейсбук.

„През последните дни парламентарната група на ГЕРБ действа като диверсионна група. Откъде се снабдиха с този запис, как ни записаха в зала „Запад“ на Народното събрание?“, попита Атанас Атанасов.

„Направихме заседание на парламентарната група, за да обсъдим това, което се е случило през седмицата, да запознаем парламентарната група с това, което се случва с преговорния процес и да обсъдим рисковете пред създаването на мнозинство и създаване на правителство, това се случи“, обясни той.По думите му на срещата е обсъждана информация от консултациите с БСП вчера, както и от разговорите с други депутати и парламентарни групи за това как ще се развие процесът за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Още по темата

Ние от „Демократична България“ се отнасяме абсолютно отговорно и държавнически към този процес, а не тясно партийно, посочи Атанас Атанасов. Кризите, в които се намираме, са много по-големи и по-опасни от различията, които имаме, добави той.

На въпрос как от партията ще се чувстват в правителство, излъчено с мандата на БСП, Атанас Атанасов отговори, че третият мандат е кризисен. „Ние бяхме първите, които заявихме, че при който и да отиде третият мандат, "Продължаваме Промяната" трябва да посочат кандидата за премиер“, каза още той.

По думите му първият етап от консултациите е по програмата и завършва днес или най-късно в понеделник. „В понеделник трябва да имаме консолидирана програма, но това е по-лесния етап. Предстои обсъждане структура и състав на бъдещия кабинет“, припомни Атанас Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase