Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Проведохме добър разговор с "Демократична България". Те демонстрираха желание за създаване на редовно правителство. Обсъдихме програмата, разбира се, ние сме я писали заедно, така че нямаме сериозни различия. Представихме предложенията на ИТН от вчера.

Още по темата
Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите с ДБ. Тя допълни, че предложенията на ИТН вече са получени в писмен вариант и днес ще бъдат изпратени до останалите партии. Срокът за коментар по тях е до утре, за да може до края на тази седмица да се затвори въпросът за програмата, а от понеделник да се обсъжда структура и състав на МС.

След малко БСП ще преговаря с отцепилите се депутати от ИТН.

"Мога да декларирам, от името на всички партии с които преговаряхме, че името на министър-председателя трябва да дойде от първата политическа сила - ПП. Кой точно ще бъде - ще разговаряме от понеделник нататък", заяви Нинова и отрече да са обсъждани имена за поста на премиер.

Тя отказа да коментира въпросът с шефа на КЕВР и заяви, че не може да постави срок за съставяне на правителство, тъй като ситуацията е изключително сложна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase