Снимка: БГНЕС
fallback

 Ако парламентът е "умен", ние можем да отменим избора на председател на КЕВР още преди да е влязло в сила решението на Конституционния съд (КС), въпрос вече на политическа воля и решение е какво ще предприеме Народното събрание.

Oще по темата
Така коментира пред журналисти в парламента Ива Митева от "Има такъв народ" решението на съда по отношение избора на председател на регулатора, съобщи Дарик.

"За КЕВР от коалиционните партньори ни бяха извивани ръцете. Това бяха текстове, подадени от Лена Бориславова, тя самата пред мен твърдеше, че кандидатът им отговаря включително и на старите изисквания, дори не е необходима тази поправка в закона, не касае него", сподели още Ива Митева.

 "Въпросът е преди решението на КС да влезе в сила, дали можем да задействаме другата процедура и нещо да спасим", подчерта тя. "Отговорността за КЕВР е на партията и парламентарната група, предложили кандидатурата за председател", посочи още Митева. Тя добави, че от ИТН много пъти са алармирали за тази кандидатура, така че е ясно кой носи отговорност.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 1 година

избори бе хрантутници , не искате да разваляте ***

41

123-ИТОиДИ

преди 1 година

ЗАДКУЛИСНИ ИГРИЧКИ ! ВИЖТЕ БЪЛГАРИ , ЗА КОГО СТЕ ГЛАСУВАЛИ ! ТЕА ШЕ ВЪ ОПРАЯТ !

40

ББ

преди 1 година

Избори!!!Избори до ...дупка!!!или лудостта,егото и алчността обвзела политическата ни ще убие и Народа ни!!!...майната им на кгб и дс...г-жо...смех сте с тоше мамуняка!

fallback