Снимка: БГНЕС

Трябва да се стартира процедура за избиране на нов председател на КЕВР. До сега в енергетиката е имало пълен хаос, тъй като всички решения са взимани под ръководството на противоконституционно избран председател.  КЕВР не може да седи без председател, това ще доведе до тотален хаос в българската енергетика.

Още по темата

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента след оповестеното решение на Конституционния съд, с което се произнесе, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушение на Конституцията, предаде репортер на БГНЕС.

Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия начин.

Делян Добрев от своя страна предупреди за опасност при нарушени доставки на газ, каквито се очакват, ако КЕВР няма председател.

В решението на КС се казва, че се анулира решението за председател, тоест КЕВР вече няма председател. Ако до следващата седмица не се избере председател, и се разпусне правителството и НС, няма да има председател в следващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа, попита Делян Добрев.

През месец юли "Булгаргаз" е купувал газ от „Винтерсхал”, който е явен посредник на „Газпром“, заяви Добрев.

„32% скочи газа през юли, през август се очаква да скочи с 60%. Не обявяват това поскъпване, за да се разтури НС и да се забрави факта, че вече трябваше да бъде обявена тази цена. 10 пъти е по-висока цената на газа, отколкото при управлението на ГЕРБ”, добави още Добрев.

„От този момент КЕВР няма председател, той е свален с решение на Конституционния съд, нека да се знае, че ако Рашков е избран за председател на КПКОНПИ, това ще е незаконно”, каза той

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase