Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира решението на ВАС да върне частната фирма "Евролаб 2011" на ГКПП "Капитан Андреево".

"Това е един от най-добрите примери защо ние трябва да продължим да се борим да имаме съдебна реформа. Докато този тип решения съществуват, аз се страхувам, че не сме довърши промяната. Но за да се случи това, трябва да имаме едно наистина свободно мнозинство.

"Това че частната лаборатория на "Капитан Андреево" ще бъде потенциално върната от втората инстанция, означава, че има риск държавата да се лиши от едни 50 млн. лева приход на година. Какво означава това? Означава 6 детски болници, 15 областни болници, закупуването на 52 скенера за ЯМР или 6 хил. кувиози. Просто сега, вместо тези неща държавата да може да ги купи, ако остане това решение от ВАС, те ще отидат в печалбата на една частна фирма на границата. Но ние ще продължаваме да се борим.

Петков обяви и че е подал искане към ДАНС да се установи, дали Ковачки е собственик на ТЕЦ "Брикел".

Премиерът съобщи и какво друго е приел на заседанието МС:

"Предложението, което отправяме към министър Караджов е за общински проекти на стойност 426 млн., които да покриват 194 общини и да покриват населението от 5 млн и 900 жители. Това показав - когато се дават средства на общините и те се дават на база обективни принципи, не на субективни такива, как тези пари отиват при 73% от всички общини в България и засягат 86% от населението на България."

Петков обясни, че критериите са, че не може да има повече от 3 проекта на община, а финансирането като сума е функция на броя на жителите. "Няма други критерии. За разлика от Борисов, който раздаваше парите както си иска, тук има обективни критерии и затова постигнахме този резултат."

"Взехме решението за АМ "Хемус", за спешната медицинска помощ по въздуха - българските граждани ще бъдат спасяваме в рамките назлатния час след инциденти", допълни Петков.

Коментари Напиши коментар

178

Пич

преди 4 месеца

Еееее, ми те за толкова ви качиха на власт: колкото да признаете македонския език, да пуснете макетата в Европа, да ни скарате с Русия и да ни спрете газа. Не беше предвидено да правите промени в съдебната система, да развивате българската енергетика или да повишавате жизнения стандарт на населението.

177

Анонимен

преди 4 месеца

Не сте да. Няма как да я завършиш ако не си я почнал. Измамници долни.

176

Анонимен

преди 4 месеца

Този е наистина луд.