Снимка: архив, БГНЕС
fallback

По-логично е президентът да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП, но в крайна сметка преценката е негова. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин пред bTV, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Oще по темата
Ние казахме ясно и открито, че ако мандатът бъде връчен на нас, ще направим всички усилия, а ако не ни бъде връчен, ще участваме в разговорите за създаване на правителство, добави той.

Вигненин заяви, че темата за борбата с корупцията и законодателството, свързано с нея, трябва да бъде извадена пред скоби в предстоящите разговори и в много по-голяма конкретика.

По думите му преговорите ще стъпят на програмата, направена при консултациите за първия мандат.

При всички случаи ние искаме да има правителство, но ако се наложи, ще ходим на избори, заяви още Вигенин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 година

Най-добре е третият мандат да го връчи президента на Митрофанова, тя ще ви състави правителство от БКП, ДПС, Възраждане и колаборанти по руска линия от ГЕРБ.

37

Анонимен

преди 1 година

Тази сутрин този господин едни глупости нареждаше по телевизията, беше загрижен за руските дипломати, за руско училище и все подобни, без тях ги няма никакви.84875

36

Анонимен

преди 1 година

От къде пък стигна до изкючението, че 26 депутата ще управляват, след като в парламента са 240. Комунист кръв повръща ,власт не връща.

fallback