Снимка: БГНЕС
fallback

"Името на Борисов отваря врати. В момента, в който трябва да се реши някакъв проблем, те звънят на Борисов, не на правителството. Всички възможни европейски лидери, които се ангажираха със Северна Македония - Франция, Германия, ЕК, хора от всички тези държави и европейската комисия са звънели на Борисов", каза Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, по bTV. По думите му Борисов е човек с авторитет, който, като каже нещо, може да осигури и решението, и аргументацията

Според Митов този парламент е изчерпан, мнозинството, което управлява - също. Нагласите в обществото са се променили. Затова трябва да има предсрочни избори и оттам нататък да се върви към стабилност.

Имаме добра връзка с нашите избиратели и знаем много добре какво искат, заяви Митов. Той смята, че и другите избиратели ще гласуват за ГЕРБ, защото са видели фалша на останалите.

След като БНБ понижи прогнозата си за ръста на икономиката, а ЕК очаква 12,5% инфлация в България, за Митов това е знак, че управляващите боравят с фантазии и илюзии и на хората започва да им тежи всекидневието, най-елементарни неща.

Променена е легитимността и тежестта на отделните партии в обществото, смята той. Като същевременно ГЕРБ не бяга от отговорност, като е върнала мандата.

"Непрофесионално говорене. Така не се прави, това е аматьорщина." Така Митов оцени думите на Асен Василев, казани пред "Капитал", според които чужди посолства подшушвали за правителство на наши партии.

Той коментира и резултатите от експертизата на снимките с кюлчетата, които се оказаха манипулирани. Митов обясни, че сега някои хора явно не харесват този резултат. Същевременно каза, че го интересуват други снимки в момента. "Кой ще зададе въпрос за тези снимки, на които хората приличат на Лена Бориславова и Кирил Петков?", попита Митов.

За него това е типичният двоен стандарт, който проявяват някои групи. Дори и при честни избори започват да крещят и да викат, че има манипулация. Истината е, че тези хора презират собствения си народ, смята Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 1 година

ДанАИлчо, спомняш ли си как преди 5 години така агитираше за мамата Ц.Цачева, че сегашният президент я откъсна с цели 6%. Сега агитираш за Боце Борисов. Не четеш ли вестици, не гледаш ли ТВ? От ЕС само германските му съюзници го подкрепят, другите не щат да чуятза него, камо ли да го видят! В БГ заради него ПП бламират цялата партия ГЕРБ и заедно с него ДПС, ти приказваш за ББ сладки и медени. Не си глупав, опомни се!

49

Даниел Митов

преди 1 година

Моля господа прочетете в Уикипедия за моята блестяща кариера в БКП, пардон ДСБ, пардон НДИ, пардон СДС, абе която и да е само да е на власт! Па ко ще и да се казва ГЕРБ. Да има копаня и голема лъжица.

48

Анонимен

преди 1 година

Най-много го търсят за консултации по складиране на кюлчета и пачки.

fallback