Снимка: БГНЕС
fallback


България не е уведомена официално от руските власти за отнемането на сертификатите на две авиоремонтни компании у нас. Това коментира военният министър в оставка Драгомир Заков на извънреден брифинг във ведомството, предаде БГНЕС.

"Още по време на анексията на Крим трябваше да започнем действия и да преценим, че тези лицензи няма да бъдат обслужвани. Българските предприятия имат капацитет, въпрос на спешност е да се търсят други варианти", допълни министърът.

Според Заков това не означава приземяване на хеликоптерите, тъй като те са обслужени и имат ресурс

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

иво

преди 1 година

ОТ ЕДИНИЯ КРАЧОЛ , ТА В ДРУГИЯ !

29

Заков е

преди 1 година

посредствен чиновник. Не разсъждава, а изпълнява заповеди, спуснати му само от кръволоците от нато, които за удобство са го инсталирали за министер. Тоя некадърник успя да изкара има-няма 3 месеца и вече е в оставка.

28

Анонимен

преди 1 година

Според Заков не ни трябвало лицензи. Заков ни взема за врабчета. Изрично Захарова уточни, че компаниите ще бъдат лишени от правото да извършват поддръжка и ремонт на хеликоптери руско производство, поради което руската страна се освобождава от отговорността за безопасната експлоатация на хеликоптерите, ремонтирани в тези компании. Няма как да ги ремонтират без лицензи. Резервните части са специфични. Не могат да се поръчат по АлиЕкспрес.

fallback