Снимка: БГНЕС

"За да продължи положителната тенденция, отчетена от Евростат, на рекорден ръст на индустриалното производство в България от 20,2 на сто през май, е необходима политическа стабилност и икономическа предвидимост, а това означава да бъдат положени усилия за съставяне на редовно правителство и работещ парламент". Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Още по темата
Тя посочи данни от анализ на Евростат от сряда, който показва, че за първи път България се нарежда на първо място в ЕС по ръст на индустриално производство. Нинова определи тези данни като добра новина за България, каквато не сме имали през последните 15 години - от 2007 г., откогато сме член на ЕС.

"Тези резултати показват, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси", коментира Нинова.

По думите й добрите резултати са факт, след като правителството е спряло "кражбите, край на рекета, задкулисието и източването на фирми".

Нинова заяви, че е регистриран и исторически ръст на износа за последните 11 години от 38,8%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase