Снимка: БГНЕС

"След като знаехме всички какво ще се случи днес с втория мандат, логично е президентът да постъпи мъдро и всички да направим всичко възможно, ако има въобще такава възможност, да съставим правителство, за да може българското общество да е удолетворено, защото според всички социологически проучвания, които излизат в момента, то не иска нови избори. Тоест - иска ние да работим в тяхна полза, за да извадим държавата от кризата".

Още по темата
Това заяви пред журналисти Станислав Балабанов от "Има такъв народ" минути след като ГЕРБ върнаха втория мандат на президента Румер Радев.

"Ако не се стигне до консенсус, логиката наистина са избори, но това е най-най-най-последният вариант", категоричен бе той.

Балабанов увери, че ИНТ ще отидат на консултациите при президента и ще подходят максимално диалогично.

"Мъдрият избор е да не се подхожда емоционално, а практично, за да може наистина да имаме възможността и свободата да работим по политики, ако има такава необходима среда за тях", допълни депутата от ИТН. Той заяви, че ИТН имат готовност за третия мандат, но не могат да въздействат на решението на президента.

"За нас не е логично Кирил Петков и Асен Василев да са на поста министър-председател. Иначе с парламентарната група и всичко ако се случва по демократичен начин - с официални покани, а не задкулисно, логично е да седнем и да говорим първо по политики, за да видим каква ще бъде тази програма и какъв ще е срокът за нейното изпълнение. Чак тогава ще говорим за личности", каза още Балабанов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase