Снимка: БГНЕС
fallback

След връщането на мандата на ПП на президента Румен Радев, страната вероятно клони към нови избори.

"Демократична България" е готова да възприеме всяка една възможност да се отиде в много по-патова ситуация в следващия парламент", заяви пред Нова тв депутатът от ПГ на "Демократична България" Стоян Михалев с отговор на въпроса готова ли е политическата формация за четворен формат на управленска коалиция.

Oще по темата
Според него разговори с ИТН могат да бъдат проведени. "И сред депутатите на ИТН има хора, които са загрижени за текущата ситуация в държавата. Такива разговори трябва да бъдат водени. ПГ на ИТН са хора, с които трябва да се говори", категоричен е народният представител.

По думите му при едни евентуални избори отново няма да има мнозинство.

"Ако сега до 3-4 мандата опираше да се състави управление – тогава ще е много по-голяма разликата и съвсем ще е невъзможно. Ако сега тези партии не са принудени да направят компромиси – тогава, за да има управление ще трябва да се направят много сериозни компромиси. Такива, в които ни не сме готови да участваме. Тогава математиката ще покаже, че за да има управление ще трябва да за замесени или ГЕРБ, или ДПС”, подчерта той.

Той коментира и казуса с разрушаването на кея в парк "Росенец". "България не е територия, която трябва да се раздава на олигарси и да се мачкат законите. Вече има последствия от всички тези действия, но не с темпото, което всички имаме. България се променя".

По думите му тази инфраструктура трябва да се отнеме и да се ползва от българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

МУТРИ ВЪН

преди 1 година

АЛО МАДЖО- СЛУГИТЕ НА МАФИЯТА ДАВА АКЪЛ КРЕЩЕЙКИ И ТРЕПЕРЕЙКИ- ОЛИГАРСИТЕ ИМ ДАДОХА МИЛИОНИ А ТЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ УВЕЛИЧИХА ХРАНИТЕ 4/5 ПЪТИ И ХОРАТА ГИ НАМРАЗИХА И УРААААА СПРЯХА ДА ГОВОРЯТ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТАТА- НА ФОНА НА НОВИТЕ ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ НА ДАМАДЖАН, ОНОВА ЧЕКМЕДЖЕ НАПРАВО СЕ ГУБИ, НО БОРЦИ СРЕЩУ ГЕРБ- МУТРИ ВЪН

25

бай Даньо

преди 1 година

Михалев недей да скромничиш до къде са възможностите на ДеБейците да правите компромиси. А компромиса коалиция с БСП !? Тоя компромис ви законтря на най много 10% само най гламaвите умно-красиви ще ви останат ...

24

Анонимен

преди 1 година

до 21; - Тоз колкото е певец , толкоз е и политик .

fallback