Снимка: БГНЕС

"Ако допусна коалиция с Бойко Борисов в този или в следващия парламент, няма да мога да изляза и да вървя по улицата, а аз много обичам да се разхождам из София. И това не е, защото аз така съм решил. Хората са изпълнени и продължават да бъдат изпълнени с негативизъм към цялата идея за завръщането на ГЕРБ на власт. Това е ив социологията, и на улицата."

Това каза в интервю за предаването „120 минути“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

"Бойко Борисов се е упражнявал на мой гръб пред медиите, нека да му отговоря. Нямате партньор. Вие може да финиширате първи на изборите, това е напълно възможно. Но нямате партньор", добави той.

"Ако ни бъде даден третият мандат, ние трябва да предложим формат и трябва да опитаме да го да го реализираме, защото виждаме определени възможности. Тези възможности са свързани с рискове, но нека да разберем, че в тази ситуация, в която се намираме, добри опции няма“, коментира Иванов след въпрос защо политическата формация ще се опита да сформира кабинет, ако получи третия мандат.

"Ако отидем на избори и тези избори отново не дадат отговор на въпроса как ще се управлява страната, ще влезем в абсолютно трайна и непредсказуема спирала на дестабилизация“, заяви той.

По думите му "Демократична България" не е обидена от фразата „меки диалогичин китки“, която премиерът в оставка Кирил Петков включи в свой пост във фейсбук, а после изтри, защото „България е по-голяма от всички нас".

Христо Иванов обяви, че преди ден е водил разговор с Кирил Петков за политическото бъдеще на страната.

 

Коментари Напиши коментар

111

Марио

преди 1 година

От ДБ може да се очаква абсолютно всички. Дори и коалиция с ГЕРБ!

110

Нели

преди 1 година

Хахаха що бе Ицо? Да не те е страх от народната любоФ?

109

Петър

преди 1 година

Иванов пак преиграва. Хората не са забаривили, че беше министър на Борисов, а това е присъда за цял живот!