Снимка: БГНЕС

"При нови предсрочни парламентарни избори резултатите на „Продължаваме промяната“ ще бъдат много по-добри от тези на предишните", каза пред журналисти във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, предаде БТА. Той уточни, че регистрацията на партията предстои да се случи, но тя вече има изградени структури навсякъде, от където има депутати, а сега започва партийното строителство и в по-малките населени места във всяка област.

"Изключително скептични сме, че в настоящия парламент може да има мнозинство за реформите, които сме очертали", каза днес пред журналисти във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, предаде БТА. Той отбеляза, че за третия мандат за съставяне на кабинет отговорността е на президентската институция. По думите му в хората от „Продължаваме промяната“ винаги се запазва доза оптимизъм, но първо трябва видят какво ще реши Румен Радев. За втория мандат е ясно - никой няма желание да си партнира с ГЕРБ, каза още Лорер.

Приоритет за настоящия парламент са промените в законодателството, необходими да бъдат отпуснати средствата по Плана за възстановяване и развитие, посочи министърът. Той припомни, че средствата ще дойдат, ако страната ни изпълнява необходимите реформи. Законите трябва да се приемат по график, част от тях още през септември-октомври, и тези, които събориха правителството, всъщност излагат на риск кога ще се случи изобщо първият транш по Плана, каза Лорер.

За обвиненията на опозицията, че управляващите са спрели оперативните програми той посочи, че това е поредната фалшива теза. Според него нещата се движат по график. Няма забавяне, но сега ще има поне два месеца бездействие, защото служебно правителство няма как да движи тези неща оперативно, допълни Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase