Снимка: НС
fallback

Третият мандат може би ще бъде връчен на "Демократична България", които са склонни към диалогичност. Ако това случи обаче БСП ще недоволстват. Най-чистата и политически оправдана позиция е президентът да връчи мандата на ДПС. Това заяви пред NOVANews социологът Кольо Колев.

Според него от гледна точка на здравия разум третият мандат следва да се реализира, но от гледна точка на политическата традиция е много малко вероятно. Служебният кабинет ще бъде максимално нереваншистки. По-скоро ще бъде прагматичен опит за туширане на кризите, които чукат на вратата", посочи той.

По думите му партията на Нинова се намира в тежко положение, а при новите избори ще е дори по-зле. "Ще бъде голям успех, ако избирателната активност достигне 33%. Тогава обаче резултатите ще бъдат съмнително представителни. Става дума за сериозен жълт картон от страна на избирателите, които не могат да припознаят в никоя политическа партия своята перспектива. Това е нормално след кризите и 4-те избора", смята Колев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ужас

преди 1 година

Мандат на вьзраждане тия досега бяха в клалиция - провалиха се - итн ,пп,дб,бсп по колко пьти да им се дава мандат , даже баце вече не ще да управлява опосканата дьржава след тях

32

КаквиСпасители

преди 1 година

Защо БСП, от какъв зор ДБ? Това ще бъде директно спасяване на некадърните ПП и КироЛъжльото. Президентът да спази досегашния модел и да даде мандат на третите по брой в НС. Ще стане много интересно.

31

Анонимен

преди 1 година

А пък мен няма да ме учуди кремълската подводница, ако не даде мандата на демократите, с чиято помощ дойде на власт, а Нинова иска да си я присвои само за нея.

fallback