Снимка: БГНЕС
fallback

"Турски поток" - 3 млрд. лева - 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация". Това написа премиерът в оставка Кирил Петков в профила си във Фейсбук и приложи снимка, на която са бившият премиер Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин.

Oще по темата
По-рано днес лидерът на ГЕРБ отправи критики към Петков и прогнозира, че страната ни ще остане без газ през август и нарече бутафорно откриването на газовата връзка с Гърция.
 
Петков написа още: "Гръцката връзка - 0,5 млрд. лева, 100% от капацитета на тръбата е за България и български износ, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на "Газпром".
 
"(Интересен факт: цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, въпреки по-лекия терен).
Без допълнителен коментар.", допълва премиерът в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

АНОНИМ

преди 1 година

До НИК Разбира се ,винаги има лешояди и по-малки гарвани по веригата-така е било и така ще бъде!

185

Я па Я

преди 1 година

Кирчо ,озъбена мутро ,цената на газопровода се определя от диаметъра ,а терена с какво се различава???Бойко проектира и финансира проекта ,на 90% завърши строителството ,с какви очи се хвалиш и с чужда пита помен правиш???

184

Анонимен

преди 1 година

Нужно е само да погледнеш снимката и веднага можеш да разбереш какво точно се има впредвид - всичко се вижда, но като цяло резултата е ясен - най-скъпия газ в Европа който пак е руски, но въпросния грък до него прибира 30%.

fallback