Снимка: БГНЕС

Цените на горивата у нас достигат исторически стойности и тенденциите са повече от притеснителни. С наближаването на зимата все повече семейства ще изнемогват финансово в резултат на национално безотговорното поведение на правителството. В това обвини Искра Михайлова от "Възраждане" в декларация от името на ПГ.

"Пред лицето на тази сурова действителност премиерът реши да си играе на геополитика. Първо бяха прибързаните санкции срещу Русия, после дойде безумният отказ за плащане на доставките на газ и спешната визита в САЩ, където Петков трябваше да измоли спешни доставки с неясен хоризонт. По-католици от папата ние успяхме да изумим света като изгонихме 70 служители на посолството на страна, с която нямаме интерес да прекратяваме отношенията си", каза тя.

Според нея, когато става дума за стандарта на живот на българите всякакви лични убеждения, политически предпочитания и идеологически убеждения трябва да са на на заден план.

"Трябва да работим на базата на реалностите, а те са, че около 70% от преработения от нас нефт е с руски произход, както и 90% от дизеловото гориво", каза Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase