Снимка: БГНЕС
fallback

 Като победа за бранша определиха възможността ваучерите за храна да се ползват и за туризъм председателят на ресорната парламентарна комисия Илин Димитров и министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

Oще по темата

Министър Проданов съобщи, че другата седмица министерството ще организира съвместна среща с представители на браншовите организации с Асоциацията на фирмите за ваучери, на която да се изяснят подробностите за това как може да се кандидатства за ваучерите.

Той напомни, че бюджетът за ваучерите е 1,2 млрд. лева и изрази надежда догодина да бъде увеличен. Една трета, една четвърт да отидат в туризма - това е сериозна помощ за бранша и най- важното е, че парите остават в България, подпомагайки туристическия бранш, коментира министърът.

Тази мярка бе предвидена с актуализацията на държавния бюджет за тази година. Това ще даде по неофициални сметки около 300 млн. лева допълнително на туризма, коментира Димитров ефектите от мярката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

БГ

преди 1 година

До смешнициЧе те ги направиха 200лв, но работодателите се ослушват.Във фирмата в която работя ни дават по 130лв на месец от 1 април.

6

123

преди 1 година

Мноо добра идея, още отсега ще се запишем цялото семейство, дано да са останали места за догодина на Слънцев бряг! Нейде 6- 7 линия поне, че то голям наплив от чузденци!

5

Анонимен

преди 1 година

и купоните бяха голяма победа 96та

fallback