Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Отново седем партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес. Все пак някои от играчите ще са други. "Има такъв народ" не биха влезли в парламента. Това показват данните от национално проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 25 юни – 1 юли, финансирано от агенцията.
Oще по темата


Множеството кризи, включително и политически, са причината за преразпределението на потенциалните гласове, смята пиар специалистът доц. д-р Александър Христов.

"Заради всичко това, което се случва последните седмици и месеци - нарастващото напрежение, едни политически сили тръгват напред, а други - трупат негативи", каза той.

Според него големият губещ при евентуални предсрочни избори е "Има такъв народ" - партията, която миналото лято спечели изборите за 46-ото Народно събрание. Причините за това са очевидни, смята специалистът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Грешките им са ежедневие, те имат пропуски - невъзможност да водят диалог, неспособност да създават политики", уточни доц. д-р Александър Христов.

Експертът вижда грешки и при управляващите, но смята, че те са породени от необичайната икономическа ситуация и войната в Украйна. Противно на повечето мнения обаче ,"шареният" парламент и бурните спорове в пленарната зала може да са добър знак, смята експертът.

Като най-голямото предизвикателство към правителството, той вижда борбата с дезинформацията и пропагандата, която е в пика си заради войната в Украйна. Затова от Центъра за анализи и кризисни комуникации ще предложат на кабинета създаването на комуникационен борд от специалисти, които да се борят с явлението. Чрез препоръки и стратегии, те се надяват да сведат до минимум вредните ефекти от дезинформацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

А ако вие ги управлявахте,щяха направо да се капичнат.Б.р.-да изчезнат.

5

Анонимен

преди 1 година

Ха така,всички били губещи само продажниците марионетки от ПП и Ристьовата ДБ били"печеливши" Аман от евтини промивки на населението!

4

До 1

преди 1 година

Ти си вярвай на Възраждане и ИТН,но народът мисли друго.

fallback