Снимка: БГНЕС
fallback

Ще успее ли да събере достатъчен брой депутати Асен Василев за да сформира правителство, коментира един от напусналите "Има такъв народ" и сега независим депутат Георги Георгиев.

Според него и други депутати от ИТН може да подкрепят правителството на Асен Василев.

"Не само хора от екипа на Василев и Петков, а и независимите депутати се обаждали на колегите си от ИТН. "И ние говорим с тях. Не ги притискаме. По-скоро разговорите са те да си решат по съвест. Това ще се види на самото гласуване", каза пред Нова тв Георгиев.

Oще по темата

Той каза, че Виктория Василева също е била „на косъм” да напусне ИТН. "Възможно беше и тя да е с нас, но в един момент се отдръпна", каза Георгиев.

Шестимата независими депутати вероятно ще подкрепят предложеното от "Продължаваме Промяната" правителство. "Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко конкретни теми, които да станат част от програмата, която ще се пише. На база на предварителните разговори и съгласието, което постигнахме по тези теми, по-скоро ще подкрепим правителството", заяви Георгиев.

Той обясни, че първата тема е била ядрената енергетиката. "Ние казахме, че държим на изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Асен Василев потвърди, че се работи по тази тема. Вървят разговори с Гърция да изкупува за 30 години напред ток", каза Георгиев.  

Втората тема е била борбата с корупцията.

"Поставихме няколко теми. Първата е смяната на ръководството на КПКОНПИ. При ново парламентарно мнозинство категорично тръгваме към смяна на цялото ръководство на КПКОНПИ. Другото е създаването на Комисия за противодействие на корупцията и старото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за отнемане на противоправно придобито имущество", каза Георгиев.

Независимите депутати са поискали още ускоряване на реформата в съдебната власт и въвеждане на механизма за контрол на главния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разузнавателните служби. Промени в законодателството и кадрово обезпечаване, са поискали независимите депутати.

Запитан дали хора в разузнаването са били под руска зависимост, Георгиев каза, че в момента се водят досъдебни производства и по случая работи специализираната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

ха ха

преди 1 година

До АнонименЕ и ти не знаеш какво искаш-хем Кирчо и Кокорчо да се разкарат, хем да не идвали такива , дето били взимали 10-12г.... Тоест искаш поредните Кирчо и Кокорчо-щото и те не бяха взимали нищо преди да дойдат преди 6 месеца, така ли....И така всяка година да чакаме следващия "спасител" само защото е неизвестен? Неадекватен и нерационален електорат, който не знае какво точно иска, само знае че не иска тези в момента. Ха-ха-ха.....

79

баба мара

преди 1 година

така наречените независими депутати да напуснат нс и да не се резелят повечедостатъчно се изложиха те са вече хора без авторитет

78

анонимен

преди 1 година

До Ха ха ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ АКО ГЕРБ БЯХА НА ВЛАСТ ЦЕНИТЕ НЯМАШЕ ДА ХВЪРЧАТ НАГОРЕ. ТА ТОВА Е КРИЗА В ЦЯЛ СВЯТ ИЛИ СМЯТАШ, ЧЕ БОЙКО ЩЕ ОПРАВИ КРИЗАТА В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ЦАРИ БЛАГОДЕНСТВИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ. ХА-ХА-ХА. МЕЧТАЙ СИ.

fallback