Снимка: БГНЕС
fallback

"ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати. Осъзнаваме, че ако в този момент България отстъпи, ще изпаднем в унизително положение. Затова призовахме правителството в оставка да остане на тази позиция, а след това по дипломатичен път да видим какво да правим. Бяхме поставени в ситуация да преценим коя ще бъде по-малката загуба". Това каза пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ.

Според него кандидатурата на Асен Василев за премиер блокира възможността ГЕРБ да гласува ново правителство на ПП.

"В момента се имитира действие за формиране на правителство в рамките на този парламент. Ако имаше истинско желание, трябваше да има друг подход, който да позволи дори временно правителство. С антикризисна програма щяха да дадат по-голяма възможност за маневриране. Нашите 59 депутати ще гласуват против", посочи той.
В предаването "Неделя 150" Биков подчерта, че трети мандат е задача с много неизвестни.

"Част от формулата се задава от президента. Нямам обаче очаквания заради ниската политическа интелигентност в парламента... Може би е по-добре да отидем на предсрочни избори, за да не се превърнем в абсурдно общество. Когато в коалицията не могат да се разберат за нещо, прехвърлят отговорността на опозицията. Единствената точка на съгласие при тях е, че искат да имат министри, но които да не носят отговорност", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ББ

преди 1 година

бичков направо да си ходи в иZраждане,хората заявиха,искаме Справедлива съдебна,искаме достъп до мед.обслужване,спиране на грабежите,Справедливи Закони и Спазване,силна икономика..и ПП работят за това...биков стой разкрачен между...КГБ и евроатлантизма,малък проблем...ограбените ви западни...прогледнаха...и ще си търсят тяхното...имате проблем със САЩ...оплачи се на путин...женко,приятели САЩ и ЕС подкрепят България и децата ни...опитват рашистки агенти да ни убеждават,че сибир било по добро.

28

30-ти гербераст

преди 1 година

Че това твоето е чиста проба обяснение в любов към Цанка бе, герберасте N 30! Ти нали знаеш, че на Бика Томов, пардон, на Тома Биков му викат Цанка, по известни, но "деликатни" причини! Ами, що ле не се вземете и не си легнете, та да се обяснявате по-спокойно! Само че, Цанке, ако ти си сигурна, че пак ще купят гласове твоите и пак ще си депутат, много хора в Парламента сега не са сигурни и не искат избори! Все пак, 10 000 лв. заплата това, нали?!

27

Анонимен

преди 1 година

Дано да се имитира, щото ако наистина вземат че направят ново правителство начело с Кокор сме обречени! Кокор е много злобен и безкомпромисен човек, ще мине през трупове, за да постигне своето, няма да споменавам че е емоционално неустойчив.

fallback