Снимка: БГНЕС
fallback

Трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални приоритети, каза в началото на преговорите за ново правителство съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов. След „БСП за България“ „Продължаваме Промяната“ (ПП) се среща с другия си коалиционен партньор  - ДБ, в парламента в опит да намери подкрепа за нов кабинет в рамките на 47-то Народно събрание.

Стъпваме на шест месеца трудни, турбулентни, но същевременно много добри постижения, за което искам да благодаря на премиера в оставка Кирил Петков и на останалите от ПП за доброто сътрудничество, заяви в началото Иванов. Според него е нужна ясна програма, подобряване на структурата на вземане на решения в евентуално бъдещо управление и изхождайки от ясни приоритети, да се подходи по много по-конкретен начин към формирането на мнозинство в парламента. Не просто за избор на кабинет, а за придвижване на отделните национални приоритети, уточни Иванов.

Ние смятаме, подчерта той, че без да се отказваме от целите, които сме си поставили, и ясните позиции, на които стоим, трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по националните приоритети, така че наистина в следващите шест месеца да успеем да имаме постижения по наистина големи национални цели, защото няма иначе смисъл да излъчваме това управление.

Мисля, че, както и с БСП, влизаме в тези консултации с идеята да направим много ясна и стройна програма, с много ясни срокове, така че да можем да изпълним всичко това, което българският народ очаква от едно правителство, обърна се в началото към ДБ номинираният за премиер Асен Василев. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

перко

преди 1 година

Лодкарю от Буджака ли ги поръчах тези приоритети??? ?

15

А

преди 1 година

А така не пущай кокала .

14

Анонимен

преди 1 година

Нещо леки ко не искаме точно вашите приоритети. Още не сте ли го схеанали?!? Колко пъти трябва да събирате по 3-4 процента, за да схванете?

fallback