Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи на България е отклонило нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова във връзка с изгонването на 70 руски дипломати и технически персонал от страната ни.

Посолството на Русия в България ще говори официално с Москва за закриване на мисията у нас. Това става ясно от съобщение от Елеонора Митрофанова на страницата на посолството във „Фейсбук“.

Oще по темата
„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва“, се посочва още в позицията.

Митрофанова допълва, че отговорността за по-нататъшни тежки последици от тази стъпка падат изцяло върху правителството на Кирил Петков.

В отговор Петков заяви Митрофанова да намали медийните изяви и няма как чуждо посолство да поставя ултиматуми от днес за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

бг

преди 1 година

а дано ама надали и какво ще правят четирихилдниците без паричките от мама митрофана

106

Анонимен-2

преди 1 година

До АнонименХайде сега да не говорим за това кой кого е освободил или завладял. Те си гледаха техните интереси и разпарчетосаха Българиия.

105

Анонимен

преди 1 година

Русия е била винаги против българските интереси!ЗА ОБЕСВАНЕТО НА ЛЕВСКИ Е ДАДЕНО СЪГЛАСИЕ ОТ РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ! ЗАЩО?ЗАЩОТО НЕ Е БИЛ РУСКОПОКЛОННИК!ЗАЩО БОТЕВ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В РУСИЯ? НЯМА ДА ПОЛУЧИМ ОТГОВОР ОТ РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ НАМИРАЩИ СЕ В БАН! ЗАЩО УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ БЯХА СЪВЕТСКО ИЗДАНИЕ!ИМАМ В ПРЕДВИД ИЗОПАЧЕНА ИСТОРИЯ С НАДПИС ОБИЧ КЪМ РУСИЯ!

fallback