Снимка: БГНЕС

Изцяло сам взех решението за Асен Василев, защото трябва да покажа на българския народ, че няма пост нито позиция, която да е по-важна от това да спасим България. Това каза Кирил Петков за решението да предложи за премиер Василев, съобщи БНТ.

Премиерът в оставка инспектира междусистемната газова връзка Гърция - България в района на Стара Загора.

Още по темата
Пред медиите той заяви, че вече има 42 бара напълнени тръби. Обещал е на 1 юли това да се случи и то се е случило. Това е начинът за истинска диверсификация. Тук ще имаме алтернативно трасе. Азерският газ е с пъти по-евтин от този на "Газпром", каза още Петков.

Проектът IGB е от ключово значение за повишаване на сигурността на доставките и за осигуряване на диверсификация на източниците на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа

Петков повтори, че Василев е човек с безупречна репутация и невероятна честност и самият той е горд да продължат заедно рамо до рамо, за да довършат работата.

Каза, че кабинетът ще се реди следващата седмица.

Не отговори на въпрос дали ще бъде министър. Първо следващата седмица ще отворят дискусията с всички независими депутати, "които бяха на ръба от коя страна на историята искат да бъдат".

"Знам, че е страшно, че е тежко, но в един момент човек трябва да вземе правилното решение на държавата. Знам, че и моето решение днес ще помогне на тези хора", каза Петков. Промяната ще я продължат и с коалиционните партньори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase